Nieuws week 30, maandag 26 juli tm zondag 1 augustus 2021

De 70e editie.

70 jaar en springlevend. De betrokkene: Ome Joop’s Tour (OJT). Vorig jaar was er geen tour. Voor het eerst. Dit jaar de ‘uitgestelde’ 70e editie. Groot compliment voor de organisatie en haar vrijwilligers. Een speciale tour. Geen 10-daagse als de laatste jaren gebruikelijk. Een vijfdaagse met begin en eindpunt in De Koepel. Een bijzonder en heel mooie locatie.
Vier dagtochten en als afsluiting een dagje Efteling. Was getuige van de eerste en vierde dag. De start op maandag 26 juli en de Arnhemse dag op  donderdag 29 juli.

Maandag 26 juli

De start dag was bijzonder. Burgmeester Marcouch van Arnhem verzorgde de start. Zijn aanwezigheid hield ook verband met een eerbetoon aan de trouwe vrijwilligers. Één in het bijzonder werd in het zonnetje gezet. Frank Daeseleer, politieman en al 30 jaar de leider van het politieteam dat de route van OJT voorbereid en beveiligd. Een meer dan te waarderen maatschappelijke inzet van de politie. Ook één die effect heeft het hele jaar door en later waar het betreft het contact met de begeleide kinderen. De verrassing was een Koninklijke onderscheiding. En het mooie was dat ieder van de aanwezigen het wist, alleen Frank niet. De fietstocht de eerste maandag was zwaar. Een leereffect voor de kinderen. Het bezoek aan de Airborne Begraafplaats was zo’n tweede leermoment. En verder die middag een ontspanning op Hartenstein. Een mooie start. De selectie aan foto’s boven dit nieuws geeft een beeld.

Donderdag 29 juli

De donderdag was de “Arnhemse Dag”. Met een fietstocht door de diverse stadswijken. Een bezoek aan De Leuke Linde en later de lunch op de tribune van het Stadion Gelredome. Wethouder Bob Roelofs fietste de ochtend mee. Bijzonder deze dag was de aanwezigheid van het NOS jeugdjournaal. Het leek de Tour de France wel wat betreft de aanwezige media. Heel veel kinderen werden geïnterviewd. Een ervaring om dit in de totale groep en met de eigen Cees Kant Stichting ploeg te beleven.
Dank aan de organisatie dat ik er weer bij mocht zijn. Het was weer een echte beleving. Hoe leuk geeft de fotocollage onder dit bericht weer.