Nieuws week 31 (maandag 30 juli tm zaterdag 4 augustus 2018)

Laatste loodjes.
Een daverende verrassing.

Laatste loodjes.

Woensdag 1 augustus was het de laatste etappe van Ome Joop’s Toer” (OJT) 2018. De startplaats was Rhenen. De avond ervoor was in Ouwehands Dierenpark de laatste avond samen gevierd met een geweldige disco. Ietwat slaperig trof ik woensdagmorgen de vrijwilligers en de deelnemers aan nabij de sporthal ’t Gastland in Rhenen. Zelf had ik toen de afstand Arnhem – Rhenen al gefietst. Een prachtige route via de nieuwe snelfietsroute Arnhem – Wageningen en verder over de Grebbendijk onderlangs de Grebbenberg naar Rhenen. Ook aanwezig in Rhenen de locoburgemeester met de ambtsketen om.  Na het ontbijt en het inladen van de koffers werd gestart. Onderweg naar Arnhem werd er even gerust onder het viaduct van RW 50 in Heelsum. Via het centrum van Arnhem werd de tocht vervolgd naar het bedrijventerrein IPKW aan de Kleeefsewaard. Onderweg hoorde ik van de leden van de CKS-ploeg dat de verplaatsing met de trein vanuit Groningen via Arnhem naar Den Bosch heel bijzonder was geweest. En uiteraard was er ook dit jaar door de deelnemers weer speciaal genoten van de ontvangst in de Efteling. Een hoogtepunt. Toch waren de meesten wel weer blij dat de tocht erop zat. Het was warm, heel warm, maar vooral leuk geweest.

Op het IPKW-terrein in de buurt van de loods van OJT werd de lunch gebruikt. En na de lunch werden de fietsen versierd met ballonnen voor het laatste deel van de slotetappe. De triomftocht via een steile klim door de Geitenkamp naar de sporthal Valkenhuizen aan de Beukenlaan. Fietsend werd de tocht in de hal afgerond. Toegejuicht door honderden ouders, familieleden en bekenden. De vrijwilligers werden terecht als eersten in het zonnetje gezet en daarna begon de uitgebreide prijsuitreiking aan iedereen die zich op enige manier tijdens de tocht had onderscheiden. Helaas was er bij de glorieuze intocht en de prijsuitreiking geen vertegenwoordiger van de gemeente Arnhem aanwezig. De organisatie en de kinderen zouden dat zeker verdiend hebben. Want het is niet niks om tien dagen met ruim 140 kinderen, 80 begeleiders en anlles wat er verder zo bij hoort op toertocht te zijn door Nederland. Een groot compliment aan het adres van de organisatie van OJT en de daarbij actieve vrijwilligers. Een dergelijk evenement kent zijn gelijke niet in Nederland.
Onder dit nieuws een compilatie van een paar fotomomenten tijdens de laatste etappe en uiteraard ook een foto van de prijswinnaars bij de jongens en de meisjes.

Een daverende verrassing.

Aan het eind van de prijsuitreiking kwam voor mij de verrassing. De eindoverwinning in OJT was voor Omaro Maidman. Met nummer 53 lid van de “Cees Kant Stichting” (CKS) ploeg. Volgens de beoordelaars een meer dan terechte winnaar. En dat kan ik bevestiging uit eigen waarnemingen tijdens de laatste etappe. Compliment ook voor de ploegleider Tim de Vrught. Tim was voor het derde jaar ploegleider van de CKS-ploeg. En de eindoverwinning van Omaro was de tweede achtereenvolgende eindoverwinning van een lid van de CKS ploeg in vier jaar sponsoring. Omaro straalde van oor tot oor. Nauwelijks twee keer zo groot als de beker die hij in ontvangst nam. Een beker die hij een heel jaar thuis mag bewonderen. Een grote prestatie. Iets dat hij de rest van zijn leven zich altijd zal blijven herinneren. En dat geldt niet alleen voor Omaro. Dat geldt zeker voor alle kinderen die deelnamen aan deze 68e editie van OJT. De knuffel die Omaro kreeg van zijn moeder gaf duidelijk aan dat ook zij trots was op de prestatie van haar zoon. Het is beiden van harte gegund. Boven dit nieuws de foto van de trotse Omaro met de gele trui, de beker, de medaille en de bloemen. En een beetje trots was de sponsor ook wel.