weeknieuws1
Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.
Nieuws week 40 (maandag 28 september tm vrijdag 2 oktober 2020)

2 keer een verrassing
 
De eerste.

Het bericht van Water For Life oer de voortgang van het Modjo (Ethiopië) project Delen uit de e-mail die ik over de voortgang deze week ontving: “Een korte update uit Modjo: De werken lopen en verwacht wordt dat dit nu ook weer sneller zal gaan. In een deel van de wijken ligt ondertussen leidingnetwerk en het eerste water bij één van de compounds komt uit de kraan! De foto van dit gebeuren wordt boven dit bericht geplaatst De foto is in Sayo, één van die gebieden. Ik heb gevraagd of de eerste namen al op de tappunten staan, alleen dat komt pas aan het eind. Ik houd je op de hoogte!” Dat was een verrassing. Een prachtige foto. De uitkomst van een verwachting die er was toen wij dit project besloten te steunen. De foto is treffend. Water is immers de eerste levensbehoefte. En als dat water er is, is er een gelegenheid de leefomstandigheden van mensen te verbeteren. Helemaal in de geest van onze Cees: “Alleen mensen die iets doen veranderen de wereld” En daar in Ethiopië wordt de wereld veranderd. Met toegang tot drinkater voor velen. O.a. via drinkwaterkiosken met de naam van de vrouwen en vriendinnen van Cees. Het begint ene traditie te worden. Maar dan wel een mooie. Wij gaan daar mee door. Steun ons daarbij
 
De tweede.

Van een heel andere orde. Een politieman die met pensioen gaat. Ik ken hem en waardeer hem. Neem contact op. Blijkt dat hij geïnspireerd door zijn dochter steun verleend in Ghana. Ik mail hem en spreek hem. Deel zijn inzet daar met leidinggevende collega’s uit de periode Gemeentepolitie Arnhem. Via donaties is het mogelijk hem een afscheidscadeau bij zijn pensionering aan te bieden. Te bestemmen in Ghana. Mango bomen is het advies. En wat blijkt. Op het moment dat hij het gegeven van de donatie doorgeeft, blikt er een vraag van een dertigtal blinden. Via de donatie blijkt die vraag nog in deze regentijd (plant tijd) uitgevoerd te kunnen worden. Prachtig toch als je daar als oud leidinggevende een bijdrage aan mocht leveren.
 
Gevarieerd nieuws. Maar wel nieuws dat je een goed gevoel geeft. Kijk met name nog eens naar de foto van het stromende water boven dit bericht. Een levensvoorwaarde. En wij als CKS wisten daar met uw steun aan bij te dragen. Dank !!!
Laatst bijgewerkt - 20-05-16
.
.
Stacks Image 10041
.
,Interview Kees kant “het bankje”
n
n

Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.