weeknieuws1
Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.

Nieuws week 7 (maandag 10 februari tm zaterdag 15 februari 2020)

 
Twee verrassingen !!!
 
De eerste uit Arnhem en de tweede uit de republiek Congo.
De verrassing uit Arnhem werd aangeboden via een telefoontje van de organisator van de ‘Bazaar’- anderen noemen het een rommel- of
snuffelmarkt – die jaarlijks gehouden wordt in de Diaconessenkerk op de Hoogkamp. Spullen die mensen niet meer nodig hebben blijken toch van waarde. En het telefoontje hield in dat de “Cees Kant Stichting” (CKS) een donatie kon verwachten vanuit de opbrengst. Afgelopen vrijdag werd er € 350,-- bijgeschreven op de rekening van de CKS. Ik had al bedankt via de telefoon. Maar ik herhaal dat graag nog een keer. Dit bedrag biedt ons weer de mogelijkheid van ‘een jaar ondersteunen van een kind’ bij de basisschoolopleiding of twintig mensen voorzien van goed drinkwater. Wij zullen het goed besteden.


De tweede verrassing kwam vanuit Congo. Specifiek vanuit Menkao (een plaats ten oosten van de hoofdstad Kinshasa).  Een plaats waar veel vluchtelingen vanuit het midden een oosten van Congo zich de laatste jaren hebben gevestigd. Een bevolkingsgroei van 1000 naar 45.000 mensen in een agrarisch gebied met slechte drinkwater- en sanitaire voorziengen. Om in voldoende drinkwater te kunnen voorzien worden ter plekke een 100 tal drinkwatertanks gebouwd. Tanks waarin het regenwater vanaf het dak wordt opgevangen voor de watervoorziening. De CKS heeft vorig jaar via een donatie bijgedragen aan de bouw. Met daarbij het verzoek – net als in Zuid-Oost Kenya – deze tanks ook te relateren aan de CKS via een foto van Cees en de naam van een vrouw die in zijn leven voor hem veel betekende. De tanks zijn inmiddels gebouwd. Een aantal jongeren hebben daarvoor een opleiding genoten. En vanmorgen trof ik een aantal foto’s aan in de mailbox. Best emotioneel zoals aan het verzoek was voldaan. De afbeelding boven het nieuws geeft een beeld van de bouw van de tanks. Die onder het nieuws toont de watertanks met de namen van Faisca, Tamara, van de moeder van Cees en zijn tante. Bijzonder is ook dat ik toen ik klein was ook regenwater dronk. Opgevangen op het dak. Via de goten en de regenpijpen werd dit water opgeslagen in een put onder de keukenvloer. Met een handpomp werd het water opgepompt voor gebruik. En dat water smaakte goed. Laten wij hopen dat het zo ook mag zijn in Congo. En laten wij aanvullend de hoop uitspreken dat zij er daar over dertig jaar net zo aan mogen terugdenken als ik. Met voor hen dezelfde ontwikkeling als die welke er geweest is in Nederland.


Geloof mij; het doet goed om uit naam van Cees op deze manier te voorzien in de behoefte van hen die dat nodig hebben. En het kan heel simpel. Bekijk daarvoor de mogelijkheid om via een donatie van € 0,05/dag iemand - met dat bedrag per jaar - de beschikking te geven over goed drinkwater. Ik roep u daarvoor op als ‘eerste officiële vriend” van Water For Life. Zie: www.waterforlife.nl/doneer . Doen !!
Laatst bijgewerkt - 20-05-16
.
.
Stacks Image 10041
.
,Interview Kees kant “het bankje”
n
n

Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.