Nieuws week 1 (maandag 31 december 2018 tm zondag 6 januari 2019)

Belangrijker dan het nieuws is de wens voor een gezond en voorspoedig 2019. De jaarwisseling heeft plaats gevonden. Het vuurwerk heeft geknald. Toast’s op het nieuwe jaar zijn uitgesproken. Goede voornemens zijn gemaakt (en mogelijk al gebroken) Een heel fris jaar ligt voor ons. Laten wij proberen er iets moois van te maken. Ieder op zijn manier.

Het vervolg betreft een:   ‘klein nieuwtje’ en Iets om even bij stil te staan.

‘klein nieuwtje’

Meer en meer leven wij in een wereld van ‘indekken’ en ‘zekert stellen’ Deze week kreeg ik daar meer te maken in de vorm van een (te) uitgebreid vragenformulier. Degene die het voorlegde vroeg ik naar het waarom van al die vragen. En tegelijk gaf ik aan – bij wijze van grap – dat het beantwoorden tijd vroeg en dat ik daar als tegenprestatie een vergoeding voor zou vragen in de vorm van een donatie aan een goed doel. De verklaring was dat die vragenlijst landelijk in de makelaarswereld werd toegepast. Mijn voorwaarde werd geaccepteerd. Ik zat met een probleem. De donatie laten overmaken op de rekening van de “Cees Kant Stichting” vond ik niet correct. Ik koos voor de stichting “Water For Life”. Voor degene waar je mee bevriend bent mag je ook wel eens iets doen.  De vragen zijn beantwoord en de donatie is overgemaakt. Een mooie start van 2019. Wie weet volgen er nog meer van dat soort verrassingen.

Iets om even bij stil te staan.

Een jaarwisseling is ook zo’n moment dat je even stil staat bij ‘de zin van het leven’. Het is voor ons ook een moment om even extra stil te staan bij het verlies van onze Cees. Inmiddels in oktober al weer 14 jaar geleden. Een ding ervaar ik elke dag. En met name ook bij speciale momenten. De oude volkswijsheid dat ‘tijd alle wonden heelt’, is niet waar. Tenminste niet bij ons.

En bij toeval las ik in die gemoedstoestand de volgende uitspraak:

“Leven is het besef dat er iets groters en sterkers is dan wíjzelf,
  maar wij missen de woorden om er uiting aan te geven”

Ik heb het als een waarheid ervaren. Voor mij klopt het. Ga daarom maar proberen in de geest van Cees ook verder te gaan met de inzet voor de “Cees Kant Stichting”. Hulp verlenen aan hen die het behoeven. Met de middelen die ons daarvoor ter beschikking staan. Niet zomaar geven. Een steuntje in de rug aanbieden. In de hoop en verwachting dat de betrokkene er zelf een vervolg aan zal kunnen geven.
Drinkwatervoorziening en onderwijs zullen ook in 2019 speerpunten zijn. En verder al datgene wat bij toeval op onze weg komt. Dat het een mooi jaar mag worden met positieve verrassingen.