Nieuws week 19 (maandag 10 mei tm zondag 16 mei 2021)

Dauwtrappen met OJT en
Vertrek naar Santiago 20 jaar geleden.

“De Tour” 2021 kan net als vorig jaar niet georganiseerd worden. Toch is de Ome Joop’s Tour (OJT) organisatie nog springlevend. Zo organiseerden zij op Hemelvaartsdag de “dauwtrapfietstocht” voor kinderen door Arnhem, Een prachtige tocht. Als genodigde mocht ik meefietsen. Vertrek om 10.00 uur vanaf de OJT-loods aan de Nieuwe Havenweg. Stralend weer. Enthousiaste vrijwilligers. Meer dan voldoende begeleiders. Goed georganiseerd. Een belevenis voor de 20 kinderen die eraan deelnamen. De tocht leidde via Presikhaaf, de Driepoortenweg/Zevenaarseweg, Het Broek, De Binnenstad, Klarendal naar de Klarendalse Molen.
Daar een heerlijke pannenkoek. En een eigen ervaring verhaal van Gerrit Dassen. Een heel mooi intermezzo. Na de pauze weer verder via Sonsbeeksingel, Spoorhoek, Binnenstad, Rijnkade en weer naar het OJT – home. Daar als afsluiting nog een gezellig samenzijn. De kinderen en hun ouders/begeleiders hebben genoten. GROOT compliment voor de OJT-organisatie (en met name de vrijwilligers). De heerlijke Smaak van de sateh proef ik nog. Prachtig als je als stad zo’n vrijwilligers organisatie in huis hebt.
Om te koesteren.
Maar er staat meer op het programma. Dagtochten. Van harte uitgenodigd op basis van de ervaring bij de Hemelvaartstocht om daarvoor in ter schrijven (de kinderen). Aan deel te nemen (de professioneel/bestuurlijk betrokkenen).
Hier de link naar de opname van de tocht die Omroep Gelderland maakte. Klik: Hier.
Boven dit nieuws twee foto’s die ik zelf maakte. Blije kinderen. Het was een feest !!!. Dankjewel OJT-organisatie

Verder is het vandaag de datum dat ik 20 jaar geleden vertrok voor mijn fietstocht naar Santiago de Compostella. Vertrek was vanaf de oprit van ons huis in Holthuizen. Eerst - samen met Cees – naar de politiepost, toen nabij de Rijnhal. Daar kreeg ik mijn eerste stempel. Daar werd ook de foto gemaakt die onder dit nieuws geplaatst is. Nu aanwezig in ons appartement aan het Velperplein. Cees heeft mij begeleid tot aan de grens van de gemeente Arnhem. Daarna alleen verder. Een indrukwekkende tocht. Onderweg veel geleerd. Terug in Arnhem vijf weken later heb ik tegen Cees gezegd: “Dat moet je ook doen, maar wacht niet tot je 58 bent”. Niet wetende dat hij die gelegenheid nooit zou krijgen. In 2004 overleed onze Cees. Maar wat ben ik blij dat wij zo’n mooie zoon 28 jaar mochten opvoeden. Prachtige herinneringen. Tot het pikzwarte moment van de boodschap dat hij overleden was. In zijn naam zullen wij via de stichting al het mogelijke blijven doen om degenen die dat nodig hebben een ‘steuntje in de rug te geven’. Ook de Arnhemse kinderen die meedoen aan OJT