Nieuws week 26 (maandag 22 juni tm zondag 28 juni 2020)

Beginnen en doorgaan.

Als Cees Kant Stichting (CKS) gebruiken wij ook de uitspraak die onze Cees bezigde: “Alleen mensen die iets doen veranderen de wereld” Wat als je terugkijkt ook belangrijk blijkt is dat je niet alleen maar iets moet doen, maar ook moet volhouden. De CKS werd opgericht in maart 2007. In de loop van de jaren hebben wij ons ingezet voor ‘degenen die het nodig hebben’. Op verschillende manieren. Wel is in de loop van de tijd een patroon ontstaan van steun aan activiteiten in Nederland en inzet elders. En dat laatste met name op het gebied van onderwijs aan jeugdigen en toegang geven tot goed en betaalbaar drinkwater. Deze week werd ik verrast door een CKS-facebookbericht van medebestuurslid Eric. Een foto – boven dit nieuws – van de ingebruikname van het eerste (of het tweede) waterpunt dat wij via Wim van den Burg wisten te realiseren in Mpeketoni (Zuid-Oost Kenia). Een waterpunt dat gerealiseerd werd met de steun van het Rabobank Foundation personeelsfonds. Aan die toezegging ging een periode van tenminste een half jaar vooraf van alleen maar afwijzingen van organisaties die wij benaderden voor steun. Een doorbraak dus. Dit waterpunt kreeg de passende naam “Future Well”. Eric bezocht in 2014 Kenia en was betrokken bij de ingebruikstelling. Deze twee waterpunten waren de eerste in een serie van in totaal 14. Periode van realiseren drie jaar. En toen – heel triest – kwam er eend aan ons “Watersprookje” door de terreurdreiging in Kenia. Wij hebben gezocht en een andere mooie weg gevonden in de samenwerking met de stichting Water For Life (WFL). Een initiatief van de Nederlandse drinkwaterbedrijven. Zij verzorgen het mooiste ontwikkelingshulpprogramma van Nederland. Een eer voor ons om als eerste vriend van WFL ook dit jaar weer genoemd ter worden in het jaarverslag 2019.

Het kost tijd. Soms zijn er teleurstellingen. Vertraging bij de uitvoering. Maar het helpt wel. Ruw geschat heeft de CKS de afgelopen jaren sinds 2007 eraan bijgedragen dat zeker 10.000 mensen toegang kregen tot water: de eerste levensbehoefte. Gewoon door te doen en vol te houden. Wij gaan daarmee door en uw hulp zullen wij omzetten in actie. Zo ook de dank voor een onbekende donor die via de faciliteit van de Doelshop organisatie (een gratis donatie bij een internetaankoop via de portal) een donatie aanbood van € 0,54. Vanmorgen op de e-mail. Ook deze ‘kleintjes’ dragen bij. Dank !!
Onder dit nieuws nog een foto van de “Future Well” en de link naar het CKS-facebookbericht van Eric: