Nieuws week 16 (maandag 10 april tm zondag 25 april 2021)

Kenia en onderwijs “Made in Holland”

Ontving deze week de informatie over het examenresultaat van de leerlingen op de school in Mpeketoni (Kenia).
En terwijl ik dit zo ‘tik’ op de computer realiseer ik mij dat ik inmiddels al bijna 20 jaar contact heb met Wim van den Burg. Toen ook al jaren actief in die regio. Ook op het gebied van onderwijs. Maar nu heeft hij daar een school. Met eigen handen en steun van velen uit het Westland daar opgezet. Een succes. Via gegraven waterputten op naam van mijn moeder en onze Cees ontwikkelde onze steun via de Cees Kant Stichting (CKS) zich tot geavanceerde en geboorde waterpunten. Het werden er 13. En toen maakte een aantal jaren geleden de terreur in deze grensstreek met Somalië aan deze vorm van hulpverlening een eind. Inmiddels was er de eerste opzet van de Tamani Junor School. De steun aan 10 leerlingen is nu de bijdrage aan het werk van Wim en zijn vrouw daar. Want naast drinkwater is immers een goede opleiding ook een levensbehoefte.

Deze week kreeg ik de examen resultaten aangereikt. De hoogste score in de provincie. En ook landelijk behoort het resultaat tot de top. Een groot compliment aan Wim, zijn vrouw en het team van onderwijzers. Een resultaat voldoende voor een van overheidswege gesteunde vervolgopleiding. Een resultaat met eigen inzet behaald. Maar alleen mogelijk met de steun uit Nederland. Een belangrijke stap op de weg naar een goede toekomst. Maar tegelijkertijd is er de behoefte aan voedselsteunpakketten. Door de situatie ter plaatse en versterkt door de Corona tijd. Ook die steun verleent de CKS aan de ouders/verzorgers van de 10 CKS-kinderen Het voorbeeld van de inzet van de CKS: “het steuntje in de rug”
Iedere betrokkene in Mpeketoni van harte gefeliciteerd. Grijp jullie kans.
Boven dit bericht een foto met Joy (rechts voor het klimrek) en eronder een tweede foto met Emmanuel (in het midden).