weeknieuws2
.
Nieuws week 2 (maandag 6 januari t/m zaterdag 11 januari 2020)
 
“Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd”
Een vaak gebruikte uitspraak die in Nederland al lang gebruikt wordt. Daar dacht ik aan toen ik deze week een bijschrijving aantrof op de rekening van de Cees Kant Stichting (CKS). Een bedrag van € 70,61. Met de volgende omschrijving: “uitbetaling bedragen opgehaald t/m 30 september 2019”. En dat bedrag was overgemaakt door de “Goede Doel Shop” (GDS). De GDS verzorgt de mogelijkheid om bij aankopen via internet (via hun portal), een klein percentage van het aankoopbedrag gratis ter beschikking te stellen aan het goede doel dat je daarvoor kiest. De CKS werkt al heel lang samen met de GDS. En in de loop van de jaren is er in totaal al een bedrag van ruim € 2.100,-- overgemaakt naar de rekening van de CKS. En was het bedrag van de bijschrijving deze week niet groot, het totaalbedrag is dat wel. Met dat totaalbedrag hebben wij mooie dingen mogen en kunnen doen. Het tweede voordeel is dat zo’n bijschrijving ook een goed gevoel geeft. Met name daarom omdat daaruit blijkt dat er toch veel mensen ook even aan de CKS denken als zij internetaankopen gaan doen. Het zal niet vreemd overkomen als ik in dit nieuws ook weer even attendeer op die mogelijkheid. Wie weet zijn er mensen die dit lezen die daardoor op het idee komen om die mogelijkheid ook te benutten. Zie: https://ceeskantstichting.doelshop.nl/info . Maak gebruik van de geboden mogelijkheid en kies daarbij de CKS als het goede doel. Dat stelt ons in de gelegenheid om met de som van die kleine bedragen steun te verlenen aan hen die dat nodig hebben. En daar gaat het om. Zeker omdat uit de praktijk blijkt dat je ook met de som van veel kleine bedragen iets moois kunt doen
 
De verrassing !!!
Net nadat ik dit geschreven heb een telefoontje.  Van de organisator van de jaarlijkse bazaar in de Diaconessenkerk in de wijk Hoogkamp. Hij informeert mij dat een deel van de opbrengst van de bazaar – een substantieel bedrag – overgemaakt zal worden naar de rekening van de CKS. Met zo’n verrassing wordt de week bijna net zo mooi als de zonsopgang vanmorgen.
Mooi is ook de foto boven dit bericht. Een roodborstje. En deze was zo vol vertrouwen dat hij vriendelijk poseerde pal naast de plaats waar ik stond.
 
Stacks Image 114442
Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.
Laatst bijgewerkt - 20-05-16
.
.
Stacks Image 10041
.
,Interview Kees kant “het bankje”
n
n

Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.