weeknieuws2
.
Nieuws week 40 ( maandag 1 tm zaterdag 6 oktober 2018).

Woensdag 3 oktober en
Vrijdag 5 oktober.


Twee data gegrift in het geheugen. 5 oktober de geboortedag van Cees. 3 oktober de dag dat wij laat in de avond hier in Frankrijk het bericht kregen dat Cees bij een onnodig eenzijdig verkeersongeval om het leven was gekomen. Zo dicht bij elkaar en zo'n verschil. De opperste dankbaarheid en blijdschap bij de geboorte. De diepste ellende bij het overlijden. Cees zou gisteren 42 jaar geworden zijn. Op 3 oktober 2004 eindige zijn leven.

Maar wij en zijn vele vriendinnen en vrienden leven door. Inmiddels voor de 14e keer herdenken wij de sterfdag. En niet alleen wij. Ook nu weer bleek dat velen nog aan Cees denken. Dank voor al de persoonlijke berichten die wij mochten ontvangen. De foto boven dit nieuws is van het grafmonument in Nieuwendijk met bloemen. En die bloemen lagen er elk jaar. Ontroerend lief.

De manier van voortleven met zo'n diep verdriet. Je kunt er zelf aan ten onder gaan. Zo intens en elk moment. Nog steeds. Gelukkig is het ons gegeven ook altijd weer te denken aan de mooie tijd die Cees en wij samen hadden. Wij dachten dat het gewoon was, maar het bleek bijzonder. En die ervaring geeft troost en de durf om verder te leven. Verder te leven op een manier die ik hier las op een muur. De foto onder het nieuws geeft de spreuk weer. Heel vrij vertaalt: "Alleen als je alles verloren hebt, ben je vrij om te doen wat je wilt".

Wij hebben dat gedaan door op Cees zijn naam de stichting op te richten in 2007. Feitelijk een poging ons verdriet - met steun van velen - om te zetten in iets positiefs voor anderen. En dat werkt. Niet altijd, maar soms met heel mooi resultaat. Een aantal dingen vallen op: Er is heel veel sprake van toeval; Met beperkte middelen blijk je in de praktijk heel veel te kunnen doen en
Een steuntje in de rug geeft voor de betrokkene(n) soms verrassende positieve effecten. Zo zullen wij de naam van Cees levend houden. Want iemand is pas echt dood als er niet meer aan hem gedacht en over hem gepraat wordt.
Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.
Laatst bijgewerkt - 20-05-16
.
.
Stacks Image 10041
.
,Interview Kees kant “het bankje”
n
n

Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.