Nieuws week 32 (maandag 9 augustus tm zondag 15 augustus 2021)

Inzet voor (drink) water

Een activiteit die in de loop van de tijd gegroeid is. Van twee gegraven waterputten voorafgaand aan de activiteiten van de Cees Kant Stichting (opgericht maart 2007). Een gegraven waterput op naam van mijn moeder in 2003 (de Maria Well). En een vergelijkbare watervoorziening met de naam van Cees in 2006 (Cees Well),
Boven dit nieuws een bewerkte foto van het monument dat eens (tot de vernieuwing  van deze zaal) de oostgevel van de muziekzaal van Musis Sacrum sierde.
Feitelijk een weergave van de ervaringen met de inzet om later in 2013 tm 2015 in hetzelfde gebied (Mpeketoni - Lamu district – Zuid-Oost Kenia) geboorde waterpunten te realiseren. Voordeel is dat die meer garantie geven op water dan de gegraven waterputten.
Het werden er uiteindelijk - met steun van velen – in totaal 14. Allen voorzien van een naam van een vrouw die iets betekende in het leven van Cees. Terrorisme dreiging noodzaakte met de inzet daar te stoppen
De stichting Water For Life (WFL) kwam op ons pad. En de laatste jaren steunen wij naar vermogen de mooie projecten van WFL. Draag met trots namens de CKS de naam van “eerste officiële vriend van WFL”. Voordeel van de WFL projecten is de professionele samenwerking van de Nederlandse waterleidingbedrijven met collega bedrijven daar waar de projecten uitgevoerd worden. De continuïteit en het onderhoud zijn zo gegarandeerd.
Maar dat geldt zeker ook voor de inzet van Wim van den Burg in Kenia. Onderhoud is bij hem in goede handen en dat al heel lang. Een recent voorbeeld is het vernieuwen van het naambord van de Kirstin Well. Onder dit nieuws twee foto’s waaronder één van het vernieuwde naambord.
Het geheel laat zien dat het “doen” meer resultaat oplevert dan veel en lang “praten”