Nieuws week 30 (zondag 22 juli tm zaterdag 28 juli 2018)

Verzamelen.
Starten.
Onderweg zijn.

Verzamelen.

Op Papendal bij één van de sporthallen werd er afgelopen zondag verzameld. Ploegleider Tim de Vrught bemande in de sporthal het aanmeldpunt voor de “Cees Kant Stichting” (CKS) ploeg. Op de verzameldag bleek dat de CKS-ploeg toch zes leden telt. Toegevoegd werd Juwain Dort met het startnummer 54. Het duurde lang voordat de CKS-ploeg compleet was. Het vervolgprogramma was feitelijk al begonnen toen de laatste twee deelnemers zich meldden bij Tim. Uit alles op de verzameldag bleek dat de OJT-organisatie veel ervaring heeft. De vrijwilligers weten wat er van hen verwacht wordt. De organisatie STAAT. Feitelijk kan er van deze organisatie en haar vrijwilligers nog veel geleerd worden als het gaat om het opvangen een begeleiden van de jeugd die deelneemt aan OJT. Wat verder opviel is dat de kamer van de tourdokter het meeste bezoek had. Niet omdat er mensen ineens ziek geworden waren, maar wel om de medicatie voor de duur van de toer over te dragen. Een bijzonder gegeven als je bedenkt dat het gaat om 10 – 12 jarigen. Na het inschrijven volgde het feitelijk startprogramma. En ook als je daar aandacht voor hebt blijkt dat OJT meer is dan alleen een sportieve toertocht op de fiets. En dan zie je ook hoe snel een zestal jongens zich vormen tot een team. Mooi om te zien. Onder dit nieuws is een compilatie te zien van foto’s die een beeld geven van de verzameldag

Starten.

Maandag werd er gestart op de Markt in het centrum van Arnhem. Rond 10.30 uur kwam de caravaan van deelnemers en volgauto’s op de markt aan. Een Markt waar veel ouders, begeleiders en belangstellenden de deelnemers opwachtten. Met uiteraard vertegenwoordigers van de gemeente Arnhem en Westervoort in de persoon van twee afgevaardigde wethouders. Op de Markt is ook de groepsfoto gemaakt van het team die boven dit nieuws is geplaatst. Daniel Boa bleek de etappewinnaar. Hem ernaar gevraagd gaf hij aan dat dit zo was gekomen omdat hij extra geholpen had bij het opruimen en omdat hij daarnaast ook anderen had geholpen. Bij de start bleek ook dat de meeste deelnemers een korte nachtrust hadden genoten. De sporthal waar geslapen werd bleef onrustig tot de maandag al een uur of vijf oud was. Damion Brienne was op de startdag de kopman. En daar gedroeg hij zich naar. Rond 11.15 uur werd door een jarenlang actieve vrijwilliger onder klokgelui van de Eusebius het startschot gelost. En vervolgens vertrokken de deelnemers in kolonne vanaf de markt in de richting Ulft. De etappeplaats van de eerste dag. Een warme dag ook. Anders dan de afgelopen twee jaar kon ik de eerste etappe niet meefietsen. Afspraken verhinderden dat. Als compensatie sprak ik met de organisatie af de laatste etappe van Rhenen naar Arnhem te fietsen. Voor mij wordt dat a.s. woensdag dus Arnhem – Rhenen – Arnhem. In het nieuws van volgende week zal ik de ervaringen melden.

Onderweg zijn.

Tot nu toe is het ongekend warm in de eerste toerweek. Zo warm zelfs dat er ook vandaag niet gefietst wordt. De afstand van Hoogeveen naar Groningen wordt per touringcar gereden. Te Warm. En morgen is er dan de verplaatsing van Groningen naar ’s Hertogenbosch. Dit keer met de trein. De jongelui beleven wel wat als deelnemer dit jaar.