weeknieuws2
.
Nieuws week 31(maandag 29 juli tm zaterdag 3 augustus 2019)
 
De laatste etappe van OJT
De Finish en
De grote verrassing
 
De laatste etappe van OJT
De laatste etappe van de 10-daagse tocht werd woensdag de 31e juli gereden. Van Kalkar (Wasser Wunderland – Dld) naar Arnhem. Met toestemming van de organisatie reed ik dit jaar ook de laatste etappe mee. Vertrek in Arnhem was om 05.45 uur. Zag de zon opkomen op de brug van Westervoort. En na een voorspoedige tocht was ik bijna op tijd om de deelnemers en begeleiders in Wasser Wunderland te wekken. Aan de gezichten van de deelnemers en de vrijwilligers was wel te zien dat er de vorige avond een afsluitende feestavond geweest was. Of was het de uitdrukking die hoorde bij een mooie maar inspannende 10-daagse. Zowel op sportief gebied als ook waar het betrof de ontspanning. Het zal alle twee wel geweest zijn. Na een voortreffelijk ontbijt werd er koers gezet naar Arnhem. In Elten werd nog even gerust. En daarna ging het richting Arnhem. Wat mij met name opviel is dat de deelnemers wel fietsen hadden geleerd. Er werd in een strak tempo gereden. Alleen het recht vooruitrijden en het vooruitkijken zal later nog wel komen (hoop ik). Het grote reactievermogen hield de fietsers op de been. Hoewel er ook wel kleine valpartijen waren. Ruimschoots voor op het tijdschema werd een lunchstop gemaakt op het IPKW-industrieterrein. Ook de thuisbasis van de OJT-organisatie. De fietsen werden daar versierd en om 15.00 uur werd er vertrokken voor het laatste deel van de tocht richting sporthal Valkenhuizen.
 
De finish
Klokslag 16.00 uur werd – na het beklimmen van de Geitenklamp – de sporthal Valkenhuizen binnengereden. De meer dan goed gevulde tribune met ouders en familie gaf de deelnemers en de begeleiders en stormachtige ontvangst. Een “kippenvel” moment. Weer terug in Arnhem. De tour volbracht. Een belevenis. Iets om je als deelnemer te herinneren voor de rest van je leven. Een levensles. En een groot compliment voor de organisatie en de vrijwilligers. Een feest van 10 dagen met soms voor de vrijwilligers en de deelnemers best lastige momenten van heimwee of kleine conflicten. Maar vooral ook een periode van leven met duidelijke regels. Er zijn voor elkaar. En waar mogelijk een ander helpen.
De 69e editie van OJT was weer terug in Arnhem
 
De grote verrassing
De grote verrassing voor mij als ploegensponsor van de CKS-ploeg kwam aan het einde van een geweldige prijsuitreiking. Na de bolletjestrui (de derde plaats individueel) en de groene trui (de tweede plaats individueel) kwam de gele trui (de eindoverwinnaar individueel). De spanning was te snijden. Werd door de presentatoren ook opgevoerd. En toen kwam de naam van de ploeg: De CKS-ploeg. En uit die CKS-ploeg was Mitja Straatman de gelukkige.  Een geweldig resultaat voor Mitja en de hele ploeg. Een resultaat (drie gele dagtruien en de eindtrui) waar Jumbo/Visma alleen nog maar van kan dromen. En achteraf realiseerde ik mij pas dat dit een unieke situatie opleverde. De Cees Kant Stichting (CKS) was dit jaar voor de vijfde keer ploegensponsor. En drie keer ervan – 2017, 2018 en 2019 – was de eindoverwinning jongens voor een lid van deze ploeg.

De fotocollage boven dit nieuws geeft een beeld van de laatste etappe, de finish en de prijsuitreiking. De collage onder het nieuws toont de winnaars en vooral Mitja Straatman.
Dank aan de organisatie voor de voorbereiding en uitvoering van deze tocht. Grote dank aan de vrijwilligers. Zij deden voortreffelijk werk. En voor mij was het een genoegen de leden van de ploeg: Danny, Stefano, Dylan, Melle, Jan en Mitja en hun ouders te leren kennen. Jongens ik hoop dat jullie ervan genoten hebben als ik. Tot ziens waar en wanneer dan ook. Mogelijk wel als deelnemer aan OJT 2020.
Nieuws week 29 (maandag 15 juli tm zondag 21 juli 2019)
 
Verzamelen, afscheid nemen en herdenken
 
Zondagmorgen 21 juli 2019 werden de kinderen die deelnemen aan Ome Joop’s Tour 2019 (OJT) overgedragen door de ouders/begeleiders aan de organisatie van OJT. Alles in de sporthal van Papendal staat klaar. De ouders zijn zenuwachtig. De kinderen ook. Alleen de organisatie van OJT straalt rust uit. De rust van 69 jaar ervaring. De foto compilatie boven dit bericht geeft een beeld van de gang van zaken.

Deelnemer nummer 45 - Mitja Straatman - meldt zich. De overige deelnemers komen hun spullen in ontvangst nemen en hun bagage deponeren. Waar nodig wordt nog afgestemd over zaken die mogelijk tijdens de tocht de aandacht kunnen vragen. En dan worden de ouders/verzorgers verzocht om de organisatie de vrijheid te geven hun zorg voor de kinderen waar te maken. En dat doen zij vanaf het eerste begin. Met groepsactiviteiten rond de middenstip van het trainingsveld van Vitesse op Papendal. Ook verder met mogelijkheid in de restauratie van het trainingscomplex verder na te denken over het bezoek die middag aan de oorlogsbegraafplaats in Oosterbeek. Deze verzameldag is elk jaar hetzelfde, maar toch wel weer anders.

Bijzonder deze verzameldag was dat het middagprogramma in het teken stond van een bezoek aan de oorlogsbegraafplaats in Oosterbek. Alle kinderen en hun begeleiders fietsten naar de begraafplaats. En daar werden zij opgevangen door een organisatie van oorlogsveteranen en verdere vrijwilligers die hun deelgenoot maakten van een bijzondere ceremonie. Een ceremonie waarbij een aantal kinderen van OJT samen met Marcel Legerstee en krans legden bij het centrale monument.

De doedelzakspeler ontving de kinderen. De last post klonk. Er was ook een toespraak. En de kinderen kregen de gelegenheid om de hen verstrekte poppy’s die zij hadden voorzien van ene tekst/wens te plaatsen bij een graf van een op de begraafplaats begraven soldaat. Gevallen voor onze vrijheid. Een programma met diepgang. Al valt het wel op dat 75 jaar geleden voor kinderen van 10 – 13 jaar veel langer is dan voor de ouderen onder ons.
De foto compilatie van dit programmaonderdeel onder het nieuws geeft er een beeld van. Al met al een bijzondere start van OJT 2019.
Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.
Laatst bijgewerkt - 20-05-16
.
.
Stacks Image 10041
.
,Interview Kees kant “het bankje”
n
n

Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.