Nieuws week 17 (maandag 22 april tm zaterdag 27 april 2019)

Internationale contacten kunnen ook ergens toe leiden !!!.

Dagelijks zien wij op TV en lezen wij in de krant dat leiders van grote mogendheden pogingen doen via contacten iets te bereiken. Wat is niet altijd duidelijk. En ook niet of die afstemmingen die alle aandacht krijgen ook maar iets opleveren. Een voorbeeld dat het ook anders kan. Inmiddels alweer een paar jaar geleden ontmoetten wij bij toeval in de Provence (Frankrijk) een echtpaar uit Amerika (USA). Getrouwd. Geen kinderen. Wij raakten aan de praat. Dronken een kop koffie. En wij informeerden over het overlijden van onze zoon en de stichting die wij op zijn naam hadden opgericht. De contacten bleven. Zo nu en dan een e-mailbericht. Maar bij elk verblijf in de Provence een goed gesprek bij een kop koffie. Via de steunverlening aan jonge basisschoolkinderen op de Tamani Junior School (TJS)in Kenya, koppelden wij een door de CKS gesteund kind aan dit echtpaar. Zij ontvingen informatie en wij ontvingen voor de Cees Kant Stichting een substantiële donatie. De naam van het kind Stacey Wambui. Zij legde afgelopen schooljaar haar examen af dat in Kenya gebruikelijk is aan het eind van de lagere schoolperiode. Met een uitstekend resultaat. Goed voor een beurs voor de vervolgopleiding. Stacey is als donorkind inmiddels opgevolgd door Magdalen Wambui (geen familie). En Stacey vervolgt haar opleiding op de Witu Secondary School. Zonder de steun op de basisschool en haar eigen inzet had zij dit noot bereikt. De combinatie van ‘het steuntje in de rug’ en eigen inzet in de praktijk. En dat ook nog eens door internationale samenwerking. Ik mag hopen dat de wereldleiders ooit zo’n resultaat zullen bereiken.

De foto boven het nieuws is van Stacey. Die eronder van Magdalen. Zit nu in de 4e klas van TJS. Wie weet is zij de volgende die van ‘het steuntje’ optimaal profiteert.