weeknieuws3
.
Nieuws week 24 (maandag 8 tm zaterdag 13 juni 2020)
 
Een complete verrassing !!
 
Vanmorgen een WhatsApp bericht van juffrouw Karlijn van De Haafakkers basisschool uit Heteren.
Of wij thuis waren. Kwam zij even de opbrengst afgeven van de vorig jaar op De Haafakkers gegeven gastles. Onderdeel van een thema dat op deze school en De Klimboom behandeld werd. “Aandacht voor een ander/goede doelen”. De gastles verzorgde ik voor de gecombineerde groepen 8 van de twee scholen die gaan fuseren. In totaal 90 kinderen. Gebruikte de opzet en aanpak van de Cees Kant Stichting (CKS). Kreeg anderhalf uur de tijd. Een zeer aandachtig en betrokken gehoor. Een ervaring. Met name omdat de kinderen van de twee scholen een heel programma hadden opgezet. Naast de gastles een FancyFair en daarna ook nog eens een sponsorloop rond het schoolgebouw van De Haafakkers. De opbrengst van dat alles kreeg Anna – ik was aan het fietsen op de Veluwe – vanmiddag aangeboden. Letterlijk ‘een zak vol geld’. De nodige bankbiljetten en nog veel meer munten. Het resultaat van de verkoop en van de gesponsorde rondjes hardlopen. Indrukwekkend !!. De foto boven dit bericht geeft er een beeld van. Zo’n mooie donatie ontving de CKS nog nooit. Een bedrag van in totaal € 706,35. En echt de opbrengst van de eigen inzet van de kinderen. Toen ik terugkwam van het fietsen en de tas op mijn tafel zag staan, werd ik even stil. Dankbaar ook. Ik dacht al met veel plezier terug aan de dag van de gastles. En met ook nog eens dit resultaat krijgt het helemaal een bijzondere plaats in de herinneringen. Met name ook omdat de kinderen het geheel zelf organiseerden.
Stacks Image 114649
Stacks Image 114651
Stacks Image 114653
Stacks Image 114655
Stacks Image 114657
Stacks Image 114659
Stacks Image 114661
Stacks Image 114663
Stacks Image 114665
Stacks Image 114667
Stacks Image 114669
Dit bijzondere bedrag gaan wij besteden aan een drinkwatervoorzieningsproject via Water For Life. En dit bedrag betekent dat in de loop van 2021 ergens op de wereld in totaal 40 mensen toegang krijgen tot kwalitatief goed en ook voor hen betaalbaar drinkwater. Een grote pluim voor de kinderen die het bedrag bij elkaar brachten en de ouders, buren en kennissen die hun inzet steunden. Hartelijk dank namens degenen die wij via jullie inzet kunnen gaan helpen. Deze kinderen maken een uitspraak van Cees helemaal waar: “alleen mensen die iets doen veranderen de wereld”
Boven dit bericht een foto die een beeld geeft van de inhoud van de zak In het midden een ‘life show’ via een aantal foto’s van de gastles en de activiteiten.

De ’slide show’ start als je ervoor zorgt dat het “muis - pijltje” niet op de foto in het midden van het nieuws staat.
Verplaats je de “muis – pijltje” op de bewegende foto’s, zet je het beeld stil. Weer eraf halen zorgt ervoor dat het weer doorgaat.

 
Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.
Laatst bijgewerkt - 20-05-16
.
.
Stacks Image 10041
.
,Interview Kees kant “het bankje”
n
n

Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.