weeknieuws3
.
Nieuws week 29 (maandag 16 juli tm zaterdag 21 juli 2018)
 
Nog even over vorige week.

Laatste fase voorbereiding
 
Nog even over vorige week.

In het nieuws van afgelopen week informeerde ik over de afstemming met de coördinator en directeur van de stichting “Water for Life” De gemaakte afspraak is dat wij bij het presenteren van de nieuwe plannen voor volgend jaar – eind oktober/begin november - samen gaan kijken op welke manier de “Cees Kant Stichting” (CKS) daarin kan participeren. Maar dan is het wel het geval van de olifant en de muis die dover de brug lopen, waarbij de muis zegt: “hoor ons eens stampen”. En dan gaat het bij de vergelijking om het besteedbare budget. Dat van “Water for Life” omstreeks € 1.000.000,--. Dat van de CKS voor waterprojecten een fractie ervan.

Als gemeld is de stichting “Water for Life” een initiatief van waterleidingbedrijf Vitens. Inmiddels zijn er vier Nederlandse waterleidingbedrijven bij aangesloten. De mensen met een drinkwateraansluiting bij die bedrijven worden uitgenodigd steun te verlenen aan de inzet van “Water for Life”. En die inzet betreft het verbeteren van de drinkwatervoorziening en de sanitair in de landen waar de Nederlandse waterleidingbedrijven een samenwerking hebben met de lokale producenten van drinkwater. Het mooie is dat de kosten van de organisatie van “Water for Life” voldaan worden door de drinkwaterbedrijven in Nederland. Dus iedere gedoneerde euro wordt besteed. Op een (te) bescheiden manier worden de Nederlanders die het drinkwater van hoge kwaliteit gebruiken uitgenodigd om donateur te worden voor de “Water for Life” activiteiten. Ik zeg (te) bescheiden omdat in mijn omgeving bijna niemand die ik erover informeerde op de hoogte was. Via dit nieuws wil ik u informeren hoe er gedoneerd kan worden. Uitgangspunt van de opzet op de website is een bijdrage van € 0,05 – 0,15 per dag. Dat is per maand minder dan een versnapering op een terras of – als je nog roker bent – een derde van een pakje sigaretten.  Boven dit nieuws de binnenbladen uit de wervingsfolder. En voor degenen die nieuwsgierig zijn hierbij de link naar de verscholen plaats op de website van Vitens: Zie: http://www.waterforlife.nl/doneer/ . Gebruik de link en wordt donateur is mijn oproep. Zelf stuurde ik de link aan een aantal bekenden. Heb goede hoop dat er een aantal zullen zijn die nu al donateur zijn of dat binnenkort gaan worden.
 
Laatste fase voorbereiding.
Dit geldt voor de organisatie van Ome Joop’s Tour (OJT) en de deelnemers aan die tocht. Zondag is het de verzameldag op het Sportcentrum Papendal. En maandag de 23e juli is de start van de feitelijke toertocht. De plaats: de Markt in het centrum van Arnhem. Het startschot daar zal ongetwijfeld verzorgd worden door burgemeester Marcouch. Vorig jaar was hij nog niet in functie, maar al wel benoemd, al wel aanwezig. Als u maandag geen andere plannen heeft, kom ook naar de Markt. Uit eigen ervaring weet ik dat het een feestelijk gebeuren is. De kinderen zullen extra genieten als veel Arnhemmers hun uitzwaaien. Want het is niet niks. Nederland rondfietsen – tot aan Groningen toe - en voor de meesten voor het eerst 10 dagen, en dan ook nog eens alleen, van huis zijn.
Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.
Laatst bijgewerkt - 20-05-16
.
.
Stacks Image 10041
.
,Interview Kees kant “het bankje”
n
n

Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.