Nieuws week 15 (maandag 12 april tm zondag 15 april 2021)

Een Zeepziederij.

En niet zomaar een gewone. Nee. Één waar de zeep ook nog eens met de hand gemaakt wordt. In Kenia. En wel in Kisumu. Gelegen in het middenwesten van Kenia in de ‘nabijheid’ van het Victoriameer. In een email van de Stichting Melania werd de aandacht gevraagd voor dit project. Na een afstemming met het bestuur werd besloten het project te steunen.

De opzet en achtergrond van het project is te lezen in het projectplan. Klik HIER en je kunt de locatie op een satelietbeeld zien en in detail lezen wat de opzet inhoudt. Er is al veel voorbereidend werk van grote organisaties aan vooraf gegaan. Onze steun maakt de praktische uitvoering mogelijk. Er is een gebouw. Met het geld van de steun worden machines gekocht die handmatig bediend worden. Met de volgende reden. Geen elektriciteit/energie nodig. Goedkoper in het gebruik. En ook kan er zo meer geproduceerd worden.
Zeep (vloeibaar en vast) waaraan grote behoefte bestaat. Zeker in deze Covid tijd.
Duidelijk een: Win, Win, Win situatie !!

Ook een voorbeeld van ‘het steuntje in de rug’ dat de Cees kant Stichting (CKS) hanteert voor de steunverlening
Er is nog meer. De Stichting Melania heeft de informatie over het ontstaan van de CKS - de foto van Cees en de algemene informatie op de homepage van de CKS website - ook al op de website van Melania geplaatst. Die informatie is verder naar de leden van de ‘Zelf Hulp Groep” in Kenia gegaan. 16 vrouwen in de leeftijd van 17 – 45 jaar die er deel van uitmaken. En van één van hen ontvingen wij al een heel mooie e-mailreactie. Ik ben ervan overtuigd dat wij meer over de voortgang van dit project zullen kunnen melden. En wie weet kunnen wij ook nog eens echt zeep uit Kenia aan gebruiken. Unilever zal zich niet onmiddellijk zorgen maken, maar  er is wel een concurrent !!
Boven dit bericht een foto van de Google Earth kaart van Kenia met de locatie van Kisumu. Eronder een Lente bloemengroep van een bloeiend Arboretum in Wageningen.