weeknieuws2
.
Nieuws week 15 (maandag 11 tm zondag 17 april 2022).

Waterpunt 14 - de Laura Well - en de waarde ervan.

Boven dit bericht twee foto's van het 14e waterpunt in Mpeketoni (Kenia) - de Laura Well
Eronder de e-mail van Wim van den Burg met de omschrijving van de functionaliteit.
Tegelijk lees ik in een boek over wielrennen het volgende:
"Een lichaam kan bij inspanningen en hogere temperaturen niet zonder water" en
"Zonder water begint een levend organisme niets".
Voor ons is overal beschikbaar goed (drink)water vanzelfsprekend. Elders is dat heel anders. Voor de mens, het vee en de plantengroei. Kenia, omgeving Mpeketoni is ook zo'n gebied met extreme droogte en gebrek aan goed (drink)water.
Daarom zo blij met de "Laura Well" daar.
De schoolkinderen (300) voorzien van een goede maaltijd wordt met dit water mogelijk. Een verzorging die thuis in veel gevallen niet geboden kan worden. Als Cees Kant Stichting (CKS) steunen wij op Tamani Junior School ook 10 kinderen waarvan de ouders/verzorgers de kosten zelf niet kunnen betalen. Met een goede eigen inzet en de behaalde schoolresultaten kunnen de kinderen een goede vervolgopleiding krijgen. Ontsnappen aan de armoede. HET voorbeeld van "het CKS steuntje in de rug".
Een druppel op een gloeiende plaat zul je zeggen. Maar wel de gestage druppel die de hardste steen kan splijten.
Blij dat wij aan die gestage druppel met de Laura Well kunnen bijdragen.

.Beste Kees,

Bijgesloten tref je foto's aan van de Laura Well op Farmers' Court. Het betreft een waterboring tot een diepte van 25 meter. Het water wordt opgepompt door een onderwaterpomp onder in pijp is geplaatst. Het water wordt voor talrijke doeleinden gebruikt zoals nipia gras, dat snelgroeiend hoog gras voor vee. De hoofdzaak is echter de irrigatie van de landbouwproducten, die gekweekt worden voor de voedselvoorzieningen van de leerlingen van Tamani Junior School: mais, pawpaw, bananen, sinaasappels, mango's enz.  De boring is gedaan op een plek waar we 40 nieuwe bananen "bomen" gepoot hebben. Op de foto's kun je zien dat die nog groeiend zijn. In de loop van het jaar verwachten we de eerste bananentrossen.
Het is al lang kurkdroog in Kenia en de voedselvoorziening is zeer problematisch. Doordat wij verscheiden boringen op Tamani en Farmers' Court hebben kunnen doen, hebben wij voldoende water. Zonder sponsoring uit Nederland hadden we dit nooit kunnen bereiken.

Vriendelijke groet,
Wim van den Burg
.
.
Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.
Laatst bijgewerkt - 20-05-16
.
.
Stacks Image 10041
.
,Interview Kees kant “het bankje”
n
n

Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.