weeknieuws2
.
Stacks Image 115146
Nieuws week 28 (maandag 11 juli 222 tm zondag 17 juli 2022)
 
Water en Brood.
 
Deze uitspraak heeft twee bekende betekenissen. Je verblijft in de gevangenis of je hebt maar heel weinig om van te leven. Voeg er in dit bericht één aan toe: Het zijn voor ons mensen eerste levensbehoeften.
Water
In dit bericht de afsluitende voortgangsinformatie over een project in Modjo – Ethiopie,  waar de Cees Kant Stichting (CKS) via een bijdrage voor het realiseren van waterkiosken in 2018 via Water For Life aan bijdroeg. Bijgevoegd wordt de afronding informatie van dit mooie project. Ruim 12.000 mensen, die door de uitbreiding van het professionele waterleidingnetwerk toegang kregen tot goed en betaalbaar drinkwater. Niet op meerdere plaatsen in de woning als bij ons gebruikelijk. Nee, via een waterkiosk in de buurt. Waar de standaard jerrycan gevuld kan worden voor een betaalbare prijs. Terwijl de mensen eerder alleen aan drinkwater konden komen als zij veel geld betaalden aan degenen die al wel en wateraansluiting in huis hadden, of van de publieke waterverkopers water betrokken dat zij in tankwagens elders uit een poel of stroom ophaalden. Met een vermelding van de CKS op de waterkiosken, De informatie wordt zichtbaar via het openen van het bestand boven het nieuws
Brood
Betreft een dit voorjaar gesteund Melania project van vrouwen in Kenia die via broodbakken in de verbetering van hun levensonderhoud willen gaan voorzien. Als eerste informatie kreeg ik de mededeling dat zij het boord willen gaan verkopen als “Cees Bread”. De vrouwen hebben op voorhand gekeken naar een inmiddels succesvol afgerond project. Ook in Kenia. Daar produceren de vrouwen vloeibare zeep. Op hun verzoek eerst als “Cees Soap”. Later geprofessionaliseerd naar “CeKa – soap”. Laten wij hopen dat de ‘broodvrouwen’ net zo succesvol mogen zijn als de zeepvrouwen eerder.
De beschrijving van het project kan bekeken worden via het openen van het bestand onder het nieuws. Laten de multinationals maar voorzichtig zijn met deze ontwikkelingen
 
Beide projecten laten zien op welke manier de CKS de mensen die dat nodig hebben wil steunen. Op hun initiatief en via hun inzet het ‘steuntje in de rug’dat wij willen geven op weg naar het verbeteren van de leefomstandigheden.
 
Stacks Image 115154
Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.
Laatst bijgewerkt - 20-05-16
.
.
Stacks Image 10041
.
,Interview Kees kant “het bankje”
n
n

Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.