………………………………..Nieuws week 2
Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.
Nieuws
.
.
.
Nieuws week 18 (maandag 27 april tm zaterdag 2 mei 2020)
 
Afgelasting.
 
Afgelastingen zijn vanaf half maar niet ongebruikelijk. Maar als het dan het bericht is dat Ome Joop’s Tour dit jaar niet doorgaat is dat toch speciaal nieuws. Het zou dit jaar de 70e editie zijn. Een jubileumtour. En ook nog eens in het jaar dat wij herdenken dat het 75 jaar geleden is dat Nederland bevrijd werd na vijf jaar Duitse bezetting. Met in Arnhem ook nog eens een bevrijding na voorafgaande strijd in september 1944 een groot deel van de binnenstad rond de Rijnbrug totaal verwoest werd. Arnhem was niet alleen vernield. Ook leeg omdat de totale bevolking elders verbleef door de evacuatie. De bevrijding en de vernieling waren indirect de aanzet tot de eerste Ome Joop’s Tour (OJT).

Een sportieve vakantie activiteit voor de jeugd van Arnhem. Een initiatief van Joop Legerstee. Een evenement dat draaide op vrijwilligers. Dat ook voorzag in een behoefte. Elk jaar een nieuwe tour. Omdat er een doelgroep bleef bestaan die er behoefte aan bleef hebben. Een sportief valantiegebeuren dat mogelijk was dankzij de inzet van de vele vrijwilligers. En dit jaar wordt de tour geveld door het “Covid-19’ virus. Een verstandig besluit. Maar wat een teleurstelling voor de organisatie en de vrijwilligers. Er is ook een voordeel: de opzet voor de tour van volgend jaar is nagenoeg gereed. En dat zal dan zeker een bijzondere tour worden. Het bovenstaande schrijf ik omdat de Cees Kant Stichting (CKS) al vijf jaar sponsor is van een ploeg. Sterker nog. Persoonlijk heb ik in de praktijk mogen ervaren hoe belangrijk dit evenement voor Arnhem en voor de jeugdige doelgroep is. Voor het merendeel van de deelnemers “een les voor het leven”. Een bijzonder evenement. Echt “Made in Arnhem”. Een evenement dat alleen in Arnhem bestaat en dat al 69 jaar. Uniek voor Arnhem en zelfs uniek voor Nederland.

Voor de tussentijd is het een uitdaging om te bezien wat er in de ‘geest van de tour ook in deze tijd nog mogelijk is:”. De start was gepland op maandag 27 juli 2020 en de spectaculaire finish na een zegetocht door Arnhem naar de sporthal Valkenhuizen op woensdag 5 augustus 2020. Wie daar mogelijkheden ziet mag het zeggen.

Graag geef ik die ideeën door aan de organisatie.
Boven dit nieuws de foto van de laatste winnaar van OJT. Lid van de CKS-ploeg. Hij kan nog een jaar langer genieten van de beker die hij verdiende. Een beker bijna net zo groot als hijzelf. Onder het nieuws een aantal afbeeldingen die te maken hebben met het “Covid-19”virus. De boodschap: houd afstand en blijf op die manier gezond.
.
.
.- Cees Kant in gedachte -

Laatst bijgewerkt - 20-05-16
.
.
Stacks Image 10041
.
,Interview Kees kant “het bankje”
n
n

Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.