………………………………..Nieuws week 2
Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.
Nieuws week 32 (maandag 5 augustus tm zaterdag 10 augustus 2019)
 
Water For Life (WFL)
  • Jaarverslag
  • Zekerheden
  • Donateur worden.
 
Jaarverslag (WFL)

Afgelopen woensdag 7 augustus 2019 stemde ik met Marco Schouten (Directeur WFL) en Emma Lesterhuis (Coördinatrice WFL) in Utrecht op hun kantoor af over een aantal zaken die de samenwerking van de Cees Kant Stichting (CKS) en WFL betreffen. O.a. besteedden wij aandacht aan het jaarverslag 2018 van WFL. Zie voor het jaarverslag: www.waterforlife.nl/jaarverslag . Een meer dan eigentijdse uitvoering van een aantal geplastificeerde bladen bij elkaar gehouden door een opsluitring. Met in het voorwoord van Martien den Blanken (voorzitter bestuur WFL) de informatie over het feit dat de CKS in 2018 de eerste officiële vriend was geworden van WFL En verder de uitgesproken ambitie om de naamsbekendheid van WFL te vergroten en ook te werken aan een groei van het aantal donateurs. De resultaten bereikt in 2018 waren indrukwekkend: 65 waterpunten gerealiseerd, 24 km nieuw leidingnetwerk, 30 scholen met toegang tot drinkwater en voorzien van toiletten, 1737 huisaansluitingen en 56.003 mensen met toegang tot drinkwater en sanitair en daarnaast ook nog eens 259 publieke toiletten en toiletten voor huishoudens. Dat alles mogelijk gemaakt door 33.129 vaste donateurs. Een mooi aantal. Maar onwaarschijnlijk klein als je kijkt naar het totaal aan aansluitingen van de vier samenwerkende drinkwaterbedrijven die Water For Life ondersteunen. De compilatie boven dit nieuws geeft hier een beeld van. De relatie aansluitingen tot donateurs is 0,75 %. Dat moet beter kunnen. Laten wij onze drinkwaterzekerheid delen. Laten wij vanuit onze bevoorrechte positie – naar vermogen – delen met anderen die op dit moment geen toegang hebben tot kwalitatief goed drinkwater.
 
Zekerheden WFL.

In het jaarverslag worden ook de drie zekerheden benoemd waarmee WFL de doelstelling nastreeft. Ik herhaal ze hier even:

1.            Geen strijkstok. 100 % van de giften wordt besteed aan de doelstelling.
2.            Borging dat iedere gift een lange termijn impact heeft.
3.            Nederlandse experts borgen de kwalitatief goede besteding.

Dat is de echt Nederlandse benadering. Kwaliteit en waar voor je geld. Tijdens onze afstemming informeerde Emma over het financiële effect voor de afnemers. Die betalen ook gewoon voor de toegang tot goed drinkwater mogelijk gemaakt door de WFL-projecten. Maar in de praktijk een factor 3 – 5 minder dan bij het verwerven van drinkwater via de commerciële waterverkopers. En dan doet soms de situatie zich voor dat die gewoon water uit een rivier oppompen en dat als drinkwater voor de woekerprijzen verkopen. Je zou er in Nederland niet aan moeten denken.
 
Donateur worden van WFL

Er is niet veel dat gemakkelijker is dan donateur worden van WFL. Het minimumbedrag is € 0,05/dag. Maar met dat bedrag zorg je er elk jaar wel voor dat iemand toegang krijgt tot goed drinkwater. Van goede kwaliteit en geborgd naar de toekomst. Het schema in de compilatie onder dit nieuws geeft aan hoe je de aanmelding verloopt. Zie ook: www.waterforlife.nl/doneer . In de compilatie zijn ook de zekerheden opgesomd. En de foto’s van de situaties die je door de donatie laat ophouden te bestaan. Op sociale media lees ik – heel triest – dat er ook minder positief gereageerd wordt op de inzet van WFL. Laten wij daar iets positiefs tegenvoer zetten. Donateur worden en de informatie erover doorgeven. Dat is de manier die werkt. De gestage en steeds grotere druppel die ook de harde steen van de ontbrekende drinkwatervoorziening uitholt en breekt. Deel dit bericht waar dat maar mogelijk is De CKS zal vanuit de eigen financiële mogelijkheden bijdragen. Maar met velen van u die zich aanmelden als donateur van WFL worden de mogelijkheden nog veel groter.
 
Nieuws
.
.
.
.
.
.- Cees Kant in gedachte -

Laatst bijgewerkt - 20-05-16
.
.
Stacks Image 10041
.
,Interview Kees kant “het bankje”
n
n

Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.