………………………………..Nieuws week 2
Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.
Nieuws week 15 (maandag 8 april tm zaterdag 13 april 2019)
 
De jeugd en de toekomst.
 
Het is een spreekwoord dat de jeugd de toekomst in handen heeft. En deze week heb ik op een school in Vaassen gezien dat het ook waar kan zijn. De foto boven dit nieuws geeft een beeld van een groep basisschoolleerlingen van de school “De Sprenge” in Vaassen. Zij plegen op hun manier onderling overleg over het vergroening en klimaatbestendig maken van het speelplein rond hun school. Een mogelijkheid die in Arnhem al op een aantal scholen is uitgewerkt. En ik mocht de directie van de school in Vaassen in contact brengen met de landschapsontwerper die in Arnhem uitvoering gegeven had aan het transformeren van de schoolpleinen. Een voorrecht om dat te mogen doen als ‘ambassadeur’ van de Bekenstichting  (stichting tot behoud van de Veluwse sprengen en beken). En prachtig om te zien hoe jonge kinderen hun gedachten kunnen uitwerken tot uitvoerbare zaken.

Om zo’n situatie te bereiken is er geld, aandacht, en een liefdevolle omgeving nodig van de kant van de overheid (geld) en wat betreft de andere zaken van de ouders en de leerkrachten. In Nederland is dat doorgaans goed geregeld. Zeker wat het geld van de overheid betreft. In andere delen van de wereld is die situatie vaak anders. Dat ervaren wij als Cees Kant Stichting (CKS) via de steun die wij coördineren voor de ondersteuning van 10 kinderen op een door een Nederlander (Wim van den Burg) gestichte school in Mpeketoni (Lamu District – Kenya). Kinderen waarvan de ouders vaak overleden zijn ten gevolge van Aids en de verzorgers geen geld hebben om goed onderwijs en verzorging te bieden. Dat de ondersteuning werkt blijkt uit de resultaten van de eerste groep die na het examen het afgelopen schooljaar, zo goed gepresteerd had dat het, gesteund door een beurs kan beginnen aan het vervolgonderwijs. Met ook daardoor voor hen een toekomst die zonder steun er niet geweest was.

Nederland en Kenya. Een grote afstand. Wel een vergelijkbare situatie. Ook een voorbeeld in Kenya dat de inzet van de CKS via het steuntje in de rug werkt. Het steuntje is de opmaat om met eigen inzet een positieve vervolgstap te maken. Geniet van de foto boven dit bericht en bedenk dat de omstandigheden de jongeren de mogelijkheden bieden die zij verdienen.
 
 
Nieuws
.
.
.
.
.
.- Cees Kant in gedachte -

Laatst bijgewerkt - 20-05-16
.
.
Stacks Image 10041
.
,Interview Kees kant “het bankje”
n
n

Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.