………………………………..Nieuws week 2
Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.
Nieuws week 49 (maandag 3 december tm zaterdag 8 december 2018)
 
Vriendschap.
Studieresultaten.
 
Vriendschap.
De bevestiging van de “vriendschap” met de stichting “Water For Life” (WFL) werd op 4 december door de WFL-organisatie bekend gemaakt op de website. Respectvol, als nieuws en met eeen fraaie foto van Cees opgenomen in het bericht. Een bevestiging van de samenwerking die de “Cees Kant Stichting” (CKS) is aangegaan op het gebied van de voorziening van voldoende en goed drinkwater.
Zie: https://www.waterforlife.nl/cees-kant-stichting-is-de-eerste-officiele-vriend-van-water-for-life/

Ook ontvingen wij deze week uit Amerika een substantiële donatie. Een donatie waarmee de kosten gedekt kunnen worden van het realiseren van een waterkiosk. Wij verlenen in 2018 steun aan het realiseren van 10 waterkiosken, onderdeel van het waterproject in Modjo (Ethiopie). Met de WF-organisatie zijn wij in overleg of het mogelijk is de waterkiosken een naam te geven. Als zij daar mee instemmen zal die ene waterkiosk de naam gaan dragen van de schenkers uit Amerika. Maureen & lee Adams. Toch bijzonder dat de inzet voor een goede drinkwatervoorziening ook in het Amerika van Trump aanslaat.
De bekendmaking van het “vriend” zijn maakte ik ook breed bekend in mijn kennissen en relatiekring. Met een verwijzing naar de manier waarop heel eenvoudig ook een structurele steun gegeven kan worden aan WFL. Normaal krijg je op zo’n bericht geen reacties. Bij dit bericht was het anders. Ik kreeg een groot aantal positieve reacties. Met de inhoud variërend van: wist niet dat dit mogelijk was; goed idee; geweldig initiatief en vaak ook: wij hebben ons als donateur aangemeld. Het doet goed dat je zoiets voor je “vriend” kunt doen.
Bekijk de mogelijk hoe je donateur kunt worden. En vul je gegevens ook in. Zie: https://www.waterforlife.nl/doneer/
 
Studieresultaten.
Vanmorgen trof ik in de brievenbus de Rondzendbrief van het Kenia Project, december 2018. Een bericht met ook de examen resultaten van viertal via de CKS ondersteund leerlingen van de Tamani Junior School. Als school deed de Tamani Junior School het geweldig. De hoogste score die bij het examen gehaald kon worden is 500. Bij een score hoger dan 350 punten kan de betreffende leerling geplaatst worden op de betere middelbare scholen van Kenia. En hoe hoger de score, hoe groter de kans op een studietoelage. De gemiddelde score van de 15 leerlingen die examen deden was 369. Met die score werd Tamani Junior School in één stap verreweg de beste school in Lamu County en ver daarbuiten. Twee van de door de CKS gesteunde leerlingen haalden een hogere score dan de benodigde 350. En één ervan zal mogelijk in aanmerking komen voor een studietoelage. Van de overige vier leerlingen was de score zodanig dat zij zeker zicht hebben op een goede vervolgopleiding waarmee zij in hun toekomstige kosten van levensonderhoud door eigen inzet kunnen voorzien. Een mooi resultaat. Ook een resultaat dat aangeeft dat het ‘steuntje in de rug’ heel belangrijk kan zijn. De betrokken leerlingen en hun verzorgers feliciteren wij met de resultaten.
 
Ook Arnhem werd deze week een beetje mooier. Boven dit nieuws een foto van de donderdag weer officieel aan de stad teruggegeven Juno. Na een maandenlange afwezigheid werd het beeld officieel onthuld op het pleintje aan de Velperbinnensingel voor de ingang van de muziekzaal van Musis Sacrum.
Veel god nieuws deze week. Laten wij er in de donkere dagen van genieten
 
Nieuws
.
.
.
.
.
.- Cees Kant in gedachte -

Laatst bijgewerkt - 20-05-16
.
.
Stacks Image 10041
.
,Interview Kees kant “het bankje”
n
n

Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.